KÖZÉRDEKŰ KÖZLEMÉNY avagy A BKV-HAJÚ LÁNY

Közzétéve: 2014. 12. 12.
Kategória: Prózák

Figyelj, barnahajú lány, láttalak a hetes buszon, az anyukáddal voltál, vagyis nem tudom, hogy az anyukád volt-e, de szerintem igen, mert az ő szeme és a te szemed, szóval a szemetek, de nem a földön lévő szemét, az nem érdekelt, kivéve az a zsepi, ami kiesett a zsebedből, mikor leszálltatok. Nagyon édes volt a lila sapid, csak annyira húztad a fejedbe, hogy kilátszottak a tincseid, nagyon menő volt az egész, ha nem láthatlak többé, talán belehalok a szerelme, egészen biztosan belehalok a barnaszemű, barnahajú lány utáni vágyakozásba, mert kék az ég és zöld a fű, és piros a nap, hogyha fűbe harap.
Kérem a tisztelt utazóközönséget, hogy tanúsítsák a szerelmemet!
Uram, maga, ott, a szakállas úr, igen, legyen szíves közelebb jönni!
és a szemüveges hölgy is, ide, ide, életbevágó!
az idős asszony a bottal, kérem, tegye meg értem!
meg az a baseballsapkás srác, te biztos jó fej vagy, nem tagadod meg!
jöjjenek ide, és tanúskodjanak!
Ugye, maguk is látták azt a lányt, olyan volt, mintha lángolna, belső tűzzel, és nem úgy, mint akit benzinnel öntöttek le, hanem mintha valaki rágyújtott volna a lelkére, azt nem lehetett kibírni, és én fölszedtem a zsebkendőt, amelyet őzgida-orrával illetett, hiszen egy ilyen lány nem is termel taknyot, csak valami nem létező kis nedvességet, édesen szipogott, még a szipogása is édes, és én most lehet, hogy örökre elvesztettem, pedig meghalok érte, örökre megsebzette szívem vágyát, bársony lelkem pillangó nyergében suhan, miért, maguk még nem láttak felnyergelt pillangót?
Van orvos önök között? Segítsen, szerintem nincs rendben a pulzusom, szerintem véres a vizeletem, elfogytak a fehérvérsejtjeim, infúzióra kell kötni, a barna hajú lány vérét kell belém ömleszteni, különben meghalok. Barna hajú lány, adj vért, biztos, hogy azonos a vércsoportunk, de ha nem, akkor boldogan halok meg összeférhetetlenségben! Mert ez a szerelem, ez a csillagvarázs, az öröm apró buborékainak szivárványszín csillivilli tánca a felhők felett!
Van önök között tanár? Csak tornatanár? Nem baj, az is jobb, mint a semmi. Akkor tanítson meg rá, hogy az élet szép, vagy hogy az élet csúnya, és hogy mit mondott Johann Wolfgang Goethe, a nagy klasszikus, a nagy romantikus, azt mondta, young, wild and sexy. De lehet, hogy ezt nem Goethe mondta, hanem Snoop Dogg és Wiz Khalifa, a két töketlen repper, akik hol voltak, hol nem a világon egyszer, akiknek szava úgy mar, akár a vegyszer, akár kelsz, akár fekszel, és rémálmaidban jönnek elő, hogy megfagy csontodban a velő, és arcodba vágják a méretes véreres tutit, hogy a tömegközlekedés nyomorba dönt és butít.
Valaki éppen ezt hallgatta a buszon, amikor a barna hajú, barna szemű lányt láttam, az anyukájával volt, a hasonló szemű anyukájával, kérem, segítsenek,
mielőtt elhagynák a szerelvényt, mielőtt felszállnának a szerelvényre,
és erre utastársaikat is figyelmeztessék,
találják meg a szerelmemet, ne engedjék elmenekülni,
ön hallgatta Snoop Doggot, a bajszos, középkorú férfit kérdezem, ugye, Péter?
Péter, ugye ön hallgatta, hogy young, sexy and wild?
igen, ez volt ő, pontos személyleírás, a barnahajú lény, az én szerelmem, akiről nem tudok semmit,
a leejtett, gombócba gyűrt zsepijét felakasztottam a falra arany keretben, most is gyertya ég előtte, jósnőnél jártam, és megigéztettem azt a zsepit, a föld minden démonai, alvilág minden szellemei, manók, babók, szilfek, elfek, ide gyertek, nadragulya erejével, bojtorjánnak lánglelkével, éji harmaton szedett zsázsának zsúrlódó levele vérével sodorjátok elébem a barnahajú lányt.
Követelem a rendőrségtől, hogy haladéktalanul küldjenek helikoptereket, egymillió forintot jelöletlen bankjegyekben, egy kínai hamisítvány ADIBAS táskában, és kerítsék elő a barna hajú, barna szemű lányt, akit a hetes buszon láttam egy hete, aki miatt minden napilapban hirdetést adtam fel, aki miatt bejártam hetvenhét internetet, hetvenhét internetnek rozmaringos ágát, rozmaringos ágán hetvenhét szép gyertya, gyújtatlan gyulladjék, oltatlan aludjék, bévül láttam oltárasztalt, mellette meg barna leányt, barna haja, barna szeme, hej, regő rejtem.
Figyelmeztetem a rendőrséget, hogy ne próbáljanak átverni, itt mindenki a túszom, itt mindenki meg fog halni, és nem kell kivárni a nyugdíjat, mindenkit kiiktatok az élők sorából, ha nem kerítik elő nekem a barna hajú lányt az anyukájával, az anyukája nem kell, mi a fenét kezdenék egy anyukával?
Ezek a feltételeim, ha nem találják meg a szerelmemet,
kiirtom a várost, kiirtom az országot,
kiirtom önt is, szakállas férfi, téged is, baseballsapkás srác,
kiirtom a bajuszosokat, a szemüvegeseket,
a festett hajúakat, az őszeket és a kopaszokat,
kiirtom a szúnyogokat, a patkányokat, a mikrobákat,
kiirtok minden dinoszauruszt, ja nem, azok már kihaltak maguktól, kár.
Könyörgök, de tényleg, olyan nagy kérés ez? Maguknak semmiség, nekem az életem függ tőle! Adják vissza a szerelmemet, a barna hajú, barna szemű, kávéhajú, kávészemű, BKV-hajú, BKV-szemű lányt, akit érvényes menetjeggyel megváltottam magamnak, akivel a végállomásig szeretnék utazni, jogom van a végállomásig utazni, megvan a jegy, eltettem, aranykeretben azt is kiraktam a falra. Közérdekű közlemény az összes kalauznak, az összes sofőrnek, az összes diszpécsernek, küldjenek ide minden barna hajú, barna szemű lányt, pakolják fel őket buszokra, és irány a város szíve, az Astoria, azt akarom, hogy özönöljenek felém a barna hajú, barna szemű lányok, hogy kiválaszthassam közülük az egyetlen egyet, a bűvös szépséget, akinek lábára pompásan illeni fog az a fél pár Converse-tornacipő, és akkor ásó-kapa-nagyharang, köd előttünk, köd utánunk…
Kérem, ez valami félreértés, én váltottam jegyet, nincs joguk feltartóztatni, beszéljünk okosan, maguk a munkaköri kötelességüket teljesítik, és én is, nekem munkaköri kötelességem boldognak lenni, a boldogságot keresni, a BKV-hajú lányt keresni, nem értik, én a cég reklámja vagyok, én azért utazom hetedhét határon, hogy megleljem a boldogság kék madarát, hogy újra találkozhassak a BKV-hajú lánnyal, aminek egy a kétmillióhoz az esélye, könyörgök, uraim, adják meg nekem ezt az esélyt!